Programma

Wat gaan we doen en in welke setting trainen we?

Programma

Het programma bestaat uit theorie, maar vooral ook uit veel doen: Ervaringen uitwisselen en oefenen van de modellen met elkaar. Je bent dus echt actief bezig. Je hoort hoe je collega's het doen en je oefent gesprekken.

  • 09:30 - Binnenloop en uitleg programma
  • 10:00 - Introductie
  • 11:00 - De communicatiemuur
  • 12:30 - Lunch
  • 13:30 - Meta-communicatie
  • 16:30 - Afsluiting

De communicatiemuur

Deze muur is een model om valkuilen in communicatie te herkennen en er iets mee te doen. De muur is opgebouwd uit een aantal logische blokken die elkaar opvolgen. Die zijn: Intentie -> Gezegd -> Gehoord -> Begrepen -> Geaccepteerd -> Toegepast -> Geinternaliseerd. In elk van deze blokken kan een blokkade voorkomen waardoor de communicatie hinder ondervindt. We gaan samen kijken naar de theorie van dit model, hoe het bij jouw in praktijk zichtbaar is. We gaan oefenen en kijken wat er gebeurd als je de juiste vragen stelt om te voorkomen dat deze blokkades optreden.

Meta-communicatie

Maar een klein deel van communicatie is verbaal of geschreven. Een hoop is ook lichaamstaal. Dat is je waarschijnlijk allang bekend, maar hoe kun je dat nu herkennen en toepassen in de praktijk? Ook hier werken we met een model om meta-communicatie inzichtelijk te krijgen en gaan we oefenen zodat het zichtbaar wordt. Vervolgens werken we toe naar praktijksituaties; wat heb je toen ervaren en wat zou je kunnen doen om de communicatie soepeler te laten verlopen?

De setting

Wij vinden het belangrijk dat je kunt leren in een relaxte omgeving. En dat je kunt leren door te doen, en niet alleen door te luisteren. Samen met mensen die elkaar begrijpen. Dat lukt, want iedereen komt uit de IT sector. Wanneer je je inschrijft bellen we je voor een intakegesprek. Zo kunnen we bepalen welke thema's uitgelicht moeten worden bijvoorbeeld.

Kleinschalig

We trainen in een kleine groep zodat we de training echt kunnen afstemmen op wat jullie ervaren in de praktijk. De intake is daarom dus ook belangrijk.

De locatie

We trainen op onze eigen trainingslocatie in Bennekom, midden in het bos. Wij geloven dat de plek veel invloed heeft op de capaciteit om te leren en open te staan voor nieuwe dingen. Deze plek is bij uitstek geschikt om je te laten inspireren en tot rust te komen.

Eten en drinken

Om halftien wordt je ontvangen met met verse jus d’orange. Tussendoor is er koffie, thee, frisdrank en snacks. Een heerlijk lunchbuffet uiteraard en achteraf een borrel. Goed voor elkaar!